Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Formål og målsetting

I september 2019 hadde Brønnøy kommune tilsyn av Arkivverket. Ett av avvikene var manglende arkivplan. Iht. arkivforskriften § 2-2 er det et tydelig krav at kommuner skal ha en arkivplan, og målet er at Brønnøy kommune skal ha en godkjent arkivplan i løpet av 2021.

Arkivplanen skal sikre at Brønnøy kommune ivaretar arkivansvaret etter arkivloven § 6: «Offentlege organ pliktar å ha arkiv, og desse skal vera ordna og innretta slik at dokumenta er tryggja som informasjonkjelder for samtid og ettertid.»

Arkivplanen i Brønnøy skal gi ledere og saksbehandlere forståelse for arkivfaglig arbeid. Den skal være et oppdatert arbeidsverktøy for alle ansatte som jobber med sak- og arkiv. Planen skal samordne rutiner og bidra til at dokumenter blir behandlet på riktig måte av rett person. Derfor omhandler den postbehandling, saksbehandling og arkivbehandling.

Arkivplanen skal brukes til kvalitetssikring av den interne arkivforvaltningen. Den skal gi oversikt over hvordan arkivet er bygd opp, hva det inneholder og fysisk plassering av materialet. På den måten bidrar planen til å sikre innbyggernes rettigheter når det gjelder offentlighet og dokumentinnsyn, samt dokumentvern der dette er nødvendig. Planen tar også for seg bestemmelser ved bevaring og kassasjon av arkivmateriell, her både papirbasert og elektronisk arkiv.

Planen vil også ha en historisk verdi ved å bidra til gjenfinning av rettslig og historisk dokumentasjon for ettertiden.

Laster...